top of page
LOGO AEGM
ECAM
ECAM

Responsable de eXperiencies Costa Brava

Apassionat de la muntanya, especialment del barranquisme i les Vies Ferrades, àrea en la qual és expert, havent realitzat algun dels barrancs més bonics del Pirineus. El nostre gran especialista en seguretat, fa de cada descens o sortida a la muntanya una experiència única.

Formació:

  • Tècnic esportiu de Mitja Muntanya

  • Tècnic esportiu en Descens de Barrancs

  • Instructor de Submarinisme

  • Instructor Nordic Wallking

  • Membre de la Associació Espanyola de Guies de Muntanya (AEGM)  Nº 904

  • Membre de l’escola catalana d’alta muntanya ECAM 

  • Primers auxilis RCP i DEA

  • ​Nº Registre oficial de professionals de l’esport  de Catalunya  REP 016677

Què és un Guia

Un guia és un professional que realitza treballs de conducció d’un individu o grup, realitza tasques docents d’ensenyament i entrenament esportiu i gestiona el risc de les activitats realitzades en el medi natural aportant seguretat al conjunt dels integrants del grup que les realitza.

La professió de guia és tan antiga com la història dels esports que es desenvolupen en el medi natural.

L’aparició dels primers guies cal buscar-la en els primers passos dels esports de muntanya el començament va ser amb l’ascens al Mont Blanc el 1786 pel Doctor Balmat que va comptar amb l’ajuda del guia local Paccard, o l’ascens en el nostre estat del emblemàtic Naranjo de Bulnes (Picu Urriellu) per Pedro Pidal i el seu guia Gregorio Pérez “El Cainejo” el 1904.

La qualificació de tots els guies està garantida per la AEGM, UIAGM (Unió Internacional d’Associacions de Guies de Muntanya) i la UIMLA (Unió Internacional de Guies Acompanyants de Muntanya), associacions a les quals pertany la AEGM i que vetllen per la qualitat de la formació i professionalitat de tots els guies que la formen.

Tots els guies que formen part de la AEGM compten amb titulació oficial reconeguda que els acredita per a la realització de labors de guiat en el medi natural.

En el nostre Estat, la professionalització dels guies ha tingut lloc en aquestes últimes dècades, seguint el camí començat pels països de l’arc alpí i es regulen per dos Normes Estatals: el RD 318/2000 i per l’Ordre ECI / 858/2005.

MITJA MUNTANYA 

DESCENS DE BARRANCS

ASSOCIACIÓ DE GUIES DE MUNTANYA ESPANYOLA

bottom of page